Du är här

2010-03-30 - Bjästa
Dialogforums förbundschef Anders Gradin. Foto: Pressbild

Dialogforum ska dra lärdom av Bjästa

Händelserna i Bjästa under det senaste året har fått Studieförbundet Vuxenskolan att reagera. Tillsammans med andra studieförbund vill de nu bjuda in till ett dialogforum med diskussion kring bland annat värdegrund.

Studieförbundets syfte är att erbjuda en arena för att med en professionell samtalsledare prata om det som hänt. En inbjudan har skickats till andra studieförbund i regionen, och när man väl fått respons är tanken att komma överens om ett datum som passar alla parter.

Samtidigt är Studieförbundet Vuxenskolan, med ångermanlandsbördige förbundschefen Anders Gradin i spetsen, självkritiskt för att man inte agerat tidigare.
– Det är ju i sådana här sammanhang som vi måste visa att vi tar ansvar, säger han. Jag hoppas verkligen att alla våra avdelningar ställer upp och att vi därmed kan manifestera att vi kan agera motkraft till de mörkerkrafter som nu visar sitt fula tryne.

Vivi-Anne Olsson, verksamhetschef för SV i Örnsköldsvik, är den person som i mejl uppmanat kollegorna i de andra studieförbunden till handling. – Jag tycker att vi väntar länge nog, skriver hon. Nu är det dags att agera och ge vuxna och ungdomar en arena för att prata dessa frågor under en professionell samtalsledare.

Dela med dig av denna artikel på: