Du är här

2021-04-01 - Mat & dryck
Nougatfyllda chokladägg, mjuka mandelmasseägg och färgglada clownägg. Foto: Märta Wulff

Gör ditt eget påskgodis

Varje påsk äter vi ungefär ett kilo godis var. Med mandelmassa, choklad och lite fantasi gör du det godaste påskgodiset själv.

Mozartägg (25 stycken)
Som smaskiga Mozartkulor är de här godingarna.
250 gram nougat
400 gam mandelmassa
2 matskedar cognac
200 gram mörk choklad

Skär nougaten i 25 tärningar och rulla till kulor. Blanda mandelmassan med cognac och skär i 25 bitar. Platta ut varje bit mandelmassa och linda runt var sin nougatkula. Rulla dem jämna och forma till ägg. Smält chokladen över vattenbad och doppa äggen. Ta upp med hjälp av en gaffel och låt stelna på bakplåtspapper.

 

Mandel på mandel (40 stycken)
Göm en mandel i mandelmasseäggen.
200 gram mandelmassa
100 gram mörk choklad
40 stycken sötmandlar

Skålla mandlarna och ta bort skalet. Täck varje mandel med mandelmassa och forma till ett ägg. Smält chokladen över vattenbad, doppa äggen och lägg upp på bakplåtspapper för att stelna.

 

Krispiga clownägg (ca 30 stycken)
Färgglada, söta och barnsligt goda.
250 gram mandelmassa
100 gram mörk choklad
Hushållsfärger i rött, grönt, gult eller blått.
Färgglatt strössel

Dela mandelmassa i lika många delar som du vill ha olika färger. Tryck ner ett finger i varje bit mandelmassa och häll i ett par droppar hushållsfärg (var försiktig så att det inte blir för mycket). Blanda ordentligt så att färgen blir jämn. Forma till olika stora chokladägg. Smält chokladen över vattenbad och doppa den bredare änden av äggen. Doppa sedan i strössel och låt stelna på bakplåtspapper.

Dela med dig av denna artikel på: