Du är här

2010-04-15 - Samhällsinformation
Flyget till och från Örnsköldsvik kan stoppas på g¨rund av askmoln från vulkanutbrottet på Island. Foto Håkan Nordström

Vulkanutbrott hotar flyget

Askan från vulkanutbrottet på Island sprider sig över Europa och kan innebära att flyget stoppas till och från Örnsköldsvik.

Trafiken till och från flygplatser i hela Storbritanien och i Norge har stoppats på grund av det stora askmoln som sprider sig från vulkanutbrottet på Island. Luftfartsverket har även beslutat att stänga delar av Sverige för flygtrafik men än så länge är flygplatsen i Örnsköldsvik inte drabbad.

– Vi har ingen information just nu. Ett beslut att stänga kan komma väldigt snabbt, säger Jimmy Nilsson, vd för Höga Kusten Flyg.

Luftfartsverket har besluat att stoppa flygtrafiken norr om en linje från Rörbäcksnäs i norra Dalarna upp till en punkt strax väster om Umeå. Flygplatsen i Umeå är dock fortfarande öppen. Men enligt Luftfartsverkets pressjour kan ett beslut om att stänga i både Umeå och Örnsköldsvik komma efter lunch.

– Så fort vi får någon information lägger vi ut det på vår hemsida. Många ringer till oss nu och undrar men vi vet inget mer för närvarande, säger Jimmy Nilsson.

Uppdateringar sker alltså på http://www.hogakustenflyg.se

Dela med dig av denna artikel på: