Du är här

2010-04-22 - Musik
Foto Pressbild

Gilles Apap kommer trots flygproblemen

Det var länge osäkert ifall den franske superviolinisten skulle komma till konserterna i Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik men nu bekräftar Scenkonstbolaget att han är på väg till länet.

På lördag spelar Gilles Apap tillsammans med Nordiska Kammarorkestern i Nolan, i ett arrangemang av Scenkonstbolaget och lokala arrangören Örnsköldsviks Musiksällskap.

Vulkanaskmolnet som orsakat stora problem för flygtrafiken i Europa såg länge ut att sätta stopp för Apaps medverkan men nu är beskedet att han är på väg till Västernorrland och konserten i Sundsvall i kväll, torsdag. Därmed är konserten i Örnsköldsvik på lördag också räddad.

Gilles Apap är en 47-årig violinist och dirigent som hyllas var han än framträder. Inte bara för hans oerhörda skicklighet på instrumentet utan också för hans sätt att samtidigt vara estradör.

Han har också gång på gång bevisat att han behärskar många olika stilar. Apap rör sig mellan klassiskt och jazz på ett unikt sätt och han blandar gärna in exempelvis indiska, irländska och romska slingor i sina solokadenser.

I Nolan spelar Gilles Apap med, och dirigerar, Nordiska Kammarorkestern Sundsvall. På programmet står Arvo Pärts Fratres för violinsolo stråkar och percussion, Prokofievs symfoni op. 25 samt Mozarts violinkonsert nr. 3 i G-dur.

Dela med dig av denna artikel på: