Du är här

2010-04-22 - Musik
Musikforumvinnarna Against The Fear är ett av de många band som spelar på Sliperiet på fredag kväll. Foto Håkan Nordström

Fullt ös med massor av band

Mer än 20 band bestående av unga musiker samlas på Sliperiet på fredag kväll.

I måndags spelade 17 unga band på skolan i Själevad, dagen efter uppträdde 20 andra band på Björnaskolan. På fredag kväll kommer flertalet av dem att visa upp sig på Sliperiet under den stora ”Bandträffen”.

Bakom arrangemanget står ett antal musiklärare knutna till Kulturskolecentrum som låter sina unga elever få chansen att stå på scen inför publik.

– Det här är nybörjarband och för många av dem är det första gången de står på en scen. Fokus på det här har varit att de kliver upp och ställer sig och spelar för sina skolkamrater, säger musikpedagog Thomas Einarsson som är spindeln i nätet i det här arrangemanget.

Bland de band som spelat på Själevadsskolan och Björnaskolan får de som vill även spela på Sliperiet på fredag kväll. De spelar en till tre låtar var, vilket innebär att det blir fullt med musik från 19 till närmare midnatt.
Det blir även en akustisk scen vid caféet där man spontant kan kliva upp och framföra sitt bidrag.

– Sammanlagt har vi 130-140 deltagare, det här är nog Örnsköldsviks största kulturevenemang om man ser till antalet deltagare. Det som är så roligt med det här är den fantastiska stämningen, alla får ett enormt publikstöd av sina kamrater. Det här är det roligaste jag gör på hela året, jag blir nästan gråtfärdig, säger Thomas Einarsson.

Dela med dig av denna artikel på: