Gideå

Susanne från Gideå kan bli ny ordförande för Unga Hörselskadade

På Unga Hörselskadades årsmöte som hålls nu i helgen den 23-25 april på Västanviks Folkhögskola utanför Leksand så ska en ny ordförande för organisationen väljas. Alternativet till Gudrun Skaven Petterson, Örebro, är Susanne Gärtner från Gideå, Örnsköldsvik.

I helgen går Unga Hörselskadades årsmöte av stapeln på Västanviks Folkhögskola utanför Leksand och i dagsläget är det två kandidater som tävlar om posten att bli ordförande. Leksandsbördiga Susanne Gärtner (numera boende i Örnsköldsvik) samt Gräfsnäsbördiga Gudrun Skaven Petterson (numera boende i Örebro) har båda två varit engagerade i UH under många år och kandiderar nu mot varandra om att få uppdraget att leda Unga Hörselskadade (UH) under två år framåt.

– För mig är samhällsdiskussionen om unga med hörselskada, samarbetet mellan olika organisationer och tillgänglighet viktigast. Jag vill att alla ska kunna delta på samma villkor och ha samma möjligheter, säger Susanne Gärtner.

På årsmötet ska flera motioner avhandlas, bland annat en om rösträtt för ungdomsrådet ledamöter på årsmötet samt en om att göra det lättare för hörselskadade och döva att få uppehållstillstånd i Sverige.

Publicerat