Du är här

2009-10-02 - Modo Hockey

Timanders tankar: Min galnaste debut

Jaha, då har man kastat sig in på något nytt... Hjälp! Ärligt talat vet jag inte riktigt vart det kommer att ta vägen och i jämförelse med min första hockeymatch, premiären i tv-pucklaget, min första dag på hockeygym, i juniorlandslaget, a-laget, Tre Kronor och i NHL känns det här som min galnaste debut.

Sånt här har jag aldrig i mitt liv pysslat med tidigare och jag blir faktiskt nervös när jag tänker på att folk inte kommer att nöja sig med en första spalt med lite tomt pladder. Jag ska ju göra om det här flera gånger. Lira hockey kan jag, men det här kommer att kräva ansträng- ningar jag inte är van vid. Därför kan man ju fundera på om det egentligen är så klokt nu när Angelica, Elliot, Oliver och jag mest koncentrerar oss på att bli fem i familjen.

Hur smart är det egentligen? En trebarns- pappa som spelar ishockey och dessutom pysslar ganska mycket med båtar och skotrar? Hur mycket tid finns det då över? Förmodligen ingenting så antagligen är den farsan galen när han tackar ja till att ganska ofta vara med i sjuan. Och den gubben är jag.

Men trots allt är jag faktiskt trygg i att den här idén är bra för Modo Hockey och att Boa och övriga på Tidningen 7 har lite koll. Så därför kommer här världens kanske tråkigaste idrottsuttryck: Jag ska göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.
Apropå det och laget tycker jag att det ser ganska lovande ut. Det tar lite tid med så pass många nya spelare och dessutom en ny tränarstab. Men tränarna verkar ha funnit varandra och Milo, vår huvudtränare, tycker jag håller en klok distans till oss spelare. Det är liksom inget snack om vem det är som bestämmer. Så ser vi på isen bara till att prestera max kan det bli en riktigt rolig vinter.

Som jag inledde, vet jag inte riktigt vart den här spalten kom- mer att ta vägen. Det kommer nog att spreta åt både det ena och det andra hållet. Det är väl bara att kasta sig ut och se vad som händer. Men uppgiften blir nog lättare om du mejlar mig lite då och då, ställer frågor och luftar funderingar som du kanske bär på.

Jag är långt ifrån säker på att jag kan svara på allt. Men du kan hjälpa mig att hålla den här spalten innehållsrik.

Ses i Swedbank!

Dela med dig av denna artikel på: