Modo Hockey

Spelare som kan fylla luckan efter Pikkarainen

Vem kan ersätta Hannu Pikkarainen som lämnar Modo Hockey för spel i KHL? För sportchefen Fredrik Andersson var Pikkarainens besked ingen överraskning och nu handlar det om att fylla luckan efter honom.

– Att vi tappar Hannu är absolut ingen bomb för oss. Visst har vi hoppats att han skulle stanna, men som det har utvecklat sig har jag länge räknat bort honom. Det är trist att vi tappar en sådan bra spelare, men det är ingen överraskning för oss, säger Fredrik Andersson.

Modo Hockey sportchef har än inte kommenterat hur klubben ska agera för att fylla luckan efter Hannu Pikkarainen. Två tillgängliga alternativ är dock Dominik Granak, slovak som senast spelade i Rögle, och finske Mikko Mäenpää, HPK. Två spelskickliga backar med offensiva kvaliteter.

Granak är en bra skridskoåkare med bra passningsspel och speluppfattning. Svagheterna ligger i det defensiva spelet. Mäenpää, med förflutet i Skellefteå AIK, är också en tillgång i power play, defensiven ej hans starka sida, men han är en skicklig tacklare.

Publicerat