Du är här

2009-10-09 - Modo Hockey

Timanders tankar: Vi vill så himla mycket

Med tanke på vår klena serieinledning har det varit ganska my- cket negativt snack den senaste tiden. Och det är ju inte ett dugg konstigt. Förväntningarna på laget är mycket högre ställda jäm- fört med vad vi hittills presterat och även om det återstår massor har jag inte varit oberörd.

Vi vet vad vi kan, men när vi presterat så dåligt är det omöjligt att inte fundera över hur bra vi egentligen är. ”Är vi inte bättre än så här?”, är en farlig tanke och något vi mer rutinerade inte ska prata högt om. Men jag kan erkänna att även jag blivit lite fundersam och då är det skönt att vi trots allt fått svart på vitt att vi kan spela riktigt bra ishockey.

Problemet har inte handlat om klent engagemang. Snarare tvärt om. Alla vill så himla mycket och då finns en risk att vi rusar på för mycket och chansar i alldeles för många lägen. Då spretar det lätt åt alla håll och gör det svårt att jobba tillsam- mans som ett lag och stå för en gemensam kämpainsats.
Det låter simpelt, men är mycket viktigare och ibland svårare att få till än vad många tror. Det handlar mycket om att göra det enkla rejält och dessutom i takt, om du förstår vad jag menar.

Men den absolut största segern den senaste veckan har för mig handlat om annat än ishockey. Elliot och Oliver har fått en lillebror och även om det är tredje gången det sker så är det häfti- gaste som finns i världen att få barn.

Och på tal om det är frågan om det verkligen är vi män som är det fysiskt starkare könet. För har man varit med om en förloss- ning kan man faktiskt ställa sig den frågan. Det är en fantastisk bedrift som kvinnorna står för och jag är grymt imponerad av mammorna och alla superduktiga som arbetar på BB.

Nu snackar vi om riktiga hjältar.
Vilka bra övergångar jag får till! Jag trodde bara det var sanna journalister som kan fixa sånt... Men när vi är inne på barn måste jag bara slå ett rejält slag för hockeykampen i morgon; utmaningen där vi på var sitt håll tävlar mot Timrå om att kämpa bäst och skänka mest till Världens Barn.
Det finns så många småisar som har det besvär- ligt så kom i morgon och hjälp oss dra in en rejäl slant.

Ses i Swedbank!

Timanders Tankar
Dela med dig av denna artikel på: