Modo Hockey

Timanders tankar: Den bästa julklappen väntar jag med

Det kom en riktig tomte till Nötbolandet. Det gör det förresten varje år och frågan hos oss är snarare om han kommer från Nordpolen eller snöpulsar över berget och genom skogen från Gullvik. Det blev en riktigt bra och skön Timander-jul.
En av mina bästa klappar var vinterskorna som jag letat länge efter, men som en klok människa, som känner mig bättre än alla andra, lyckades hitta.

Men nu är julen undanstökad. Det är mest svarta dagar i kalendern och ska det bli roligare för oss i Modo Hockey måste vi vinna matcher. Flera på raken dessutom och den bästa julklappen, även om den kommer i senaste laget, är att vi börjar tro på oss själva. Vi måste börja lita på varandra mycket mer än vi gjort hittills, vilket är svårt när självförtroendet inte är hundraprocentigt.

Men jag vet att det går. Det har jag faktiskt varit med om under kniviga lägen flera gånger förut. Litar vi på varandra blir det så mycket lättare att spela rakare och enklare. Inte som under den senaste tiden då vi gång på gång försöker täcka upp för varandra på något vis. Då krånglar vi ofta till det och det blir rena hönsgården.
När det gått extra dåligt, som det gjort den senaste tiden och många är upprörda, är det svårt att inte bli påverkad. Det känns tydligt i ö-viksluften när vi inte spelar som vi borde och jag förstår varför många tycker att nya spelare snart är den enda lösningen. Men det kan inte vi som lirar åka runt och tänka på. Alla lag drabbas av skador och även om det inte sett speciellt bra ut under matcherna efter uppehållet har vi ett lag med kvaliteter att prestera betydligt bättre.

När det fungerar och vi får ihop det är vi absolut ett slutspelslag och fortfarande är det slutspel som gäller. Det kan låta tjatigt och i senaste laget, men det är fortfarande ganska många poäng att spela om. Det finns inga om och men. Vi måste vinna matcher. Flera på raken var det och hitta vinnarspåret för att ta oss till slutspel.

Lyckas vi med det kom- mer ingen vilja möta oss där. 
För Modo Hockey blir ju ingen riktigt klok på, eller hur?

Ses i lyan!

Timanders Tankar
Publicerat