Du är här

2010-02-26 - Modo Hockey

Timanders tankar: Malek kan bli guld värd för oss

De som anser att Modo Hockey har målvaktsbekymmer borde ha följt med mig i bussen till Hudiksvall i tisdags. Det fanns i och för sig inte så många lediga säten, men visst finns det något som heter hjärterum och stjärterum?

Vill man så ryms man, typ, och vi borde kanske ha utnyttjat det. För när vi träningsmatchade mot Brynäs inför omstarten i morgon gjorde Roman Malek ett gäng svettiga räddningar. Han kan det där med att spika igen och har man en målvakt av det slaget kan man gå hela vägen i ett SM-slutspel.

Spelar han på det här viset förstår jag varför Hannu valde att lita på honom och istället ville att Freddan skulle lägga mest energi på att förstärka backsidan. Vi har en målvakt i kanonform och gör vi andra vårt jobb i morgon kommer Färjestad inte att få det lätt.
Det är jag bergis på.

Vi är inte vana vid att ha ett så här långt matchuppehåll mitt i seriespelet så visst finns det en viss osäkerhet kring hur vi står i förhållande till de andra lagen. Men fundera får andra göra. Vi har allt i våra egna händer och det finns inga andra utvägar, om vi ska nå slutspel, än att ta viktiga poäng i slutspurten.
Jag struntar blankt i om vi har en eller fem spelare borta under de kommande superviktiga matcherna. Nu är det bara att borra ner huvudet och köra, pumpa på och visa samma inställning som Marko Tuokko. Då kommer vi att fixa det här.

Till matchen mot Färjestad ska vi tydligen få bra hjälp av sup- portrarna. Lumberjacks laddar för ”invasion ståplats” och det tycker jag är kanonkul. Det brukar bli en fantastisk stämning i arenan när ståplatsfolket drar på och av någon anledning brukar vi ibland göra våra bästa insatser mot just Färjestad.

Kanske är det för att vi får bra hjälp med farthållningen.
En bättre omstart än en kanonlördag i Fjällräven Center kan jag inte tänka mig. För här finns mycket viktigare saker att tänka på än ett olympiskt spel någonstans i Kanada.

Nu kör vi!

Timanders Tankar
Dela med dig av denna artikel på: