Nyheter/Reportage

Bruksgodset i samarbete med Milko

Tio handgjorda frukostserviser i stengods, av Anna-Karin Rask Nygren, ligger i potten.

Är du 100 procent ångermanlänning? Då kan du vara med och tävla om Anna-Karin Rask Nygrens unika frukostservis. Milko, som den här veckan lanserar sin Ångermanlandsmjölk, har inlett ett samarbete med Bruksgodset och utser nu en tävling.

– Vi blev tillfrågade att vara med och eftersom den här gården, genom farmor Anna, levererat mjölk till det som senare blev Milko så passade det perfekt, berättar Anna-Karin.

Hon har nu tagit fram en frukostservis i stengods, bestående av en mjölkkanna, fyra tekoppar, fyra äggkoppar och ett fat. Servisen är begränsad till tio exemplar.

– Jag gör allt för hand och det är inte bara att spotta ur sig så därför blev det en begränsad upplaga.

Frågor om Ångermanland
Tävlingen går ut på att man ska köpa tio Ångermanlandsmjölk och spara kvittot eller streckkoden. Sedan finns en kupong på Milkos hemsida med ett antal frågor som ska besvaras.

Vilken är Ångermanlands landskapsblomma? Vad har en person gjort om den ”damn å”? Vad heter hockeylaget från Örnsköldsvik? Vilket är Ångermanlands landskapsdjur? Vad tillverkar man på Bruksgodset?
Som hjälp får du tre olika svarsalternativ till varje fråga. Dessutom ska du med max 15 ord förklara vad som gör dig till 100 procent ångermanlänning.

Lokal mjölk
– Den Ångermanlandsmjölk vi nu lanserar kan vi garantera att all mjölken i förpackningen kommer från mjölkbönder i Ångermanland. Samtidigt startar vi också olika lokala samarbeten där Bruksgodset visade sig vara ett fantastiskt ställe, säger Lotta Bonthelius på Milko, som nu på lördag 8 maj har ett arrangemang på Stora Torget i centrala Örnsköldsvik.

– Det blir en blandning av aktiviteter och information. Man kan komma och titta på traktorer, prata med lokala mjölkbönder, lyssna till folkmusik och se på folkdansare. Bland annat ska vi spela vår Milkopolka som vi tog fram förra året.

Mjölkprovning och olika aktiviteter för barn blir det också. Dessutom bjuder Milko på mjölk och bullar. Elever från naturbruksgymnasiet Nordvik finns på plats liksom årets Milkobonde, Robert Bylund från Myckelgensjö.

Hoppas på intresse
Anna-Karin Rask Nygren ska förstås också finnas på Stora Torget.

– Jag och Anna Ulander är på plats. Vi kommer att ha med oss servisen så man vet vad man tävlar om.

Samarbetet med Milko ger Bruksgodset en hel del reklam, dels på Milkos hemsida men framförallt på mjölkpaketen. Något som borde leda till att ännu fler får upp ögonen för idyllen i Banafjäl.

– Vi hoppas att folk ska komma ihåg oss. Tittar man på Milkos verksamhet så bygger mycket på att hålla landbygden vid liv och det är ju något som vi också satsar på, säger Anna-Karin.

Länkar
Publicerat