Örnsköldsvik

Folknykterhetens dag i Örnsköldsvik

I dag, 13 maj, firas Folknykterhetens dag i hela Sverige och i Örnsköldsvik uppmärksammas bemärkelsedagen med flaskpost, uppträdanden, gökottor och insamlingar.

Folknykterhetens dag är en gammal bemärkelsedag som firats sedan 1920-talet. I Örnsköldsvik har IOGT-NTO, i sin monter ”skål för barnen” på Örnexpo, information om hur barn drabbas av vuxnas alkoholbruk. Besökare kan även skriva brev som kommer att lämnas in som flaskpost till lokala politiker.

I samarbete med Pingstkyrkan anordnar IOGT-NTO på kvällen en föreläsning med alkoholforskaren Sören Sigvardsson som kommer att belysa alkoholfrågan från både det medicinska och det religiösa perspektivet.

– IOGT-NTO är inte en religiös organisation, men vi jobbar gärna tillsammans med alla som är intresserade av samma mål i de här frågorna, säger Gunnar Eklöf, IOGT-NTO och berättar att medlemmar ur föreningen kommer att medverka vid tre av de gökottor som kyrkorna i kommunen arrangerar under torsdagen på Åsberget, Alneberget och Ögeltjärnsberget.

 

Publicerat