Musik

Thor-Görans drog fulla hus på Sverige-premiären

På fredagskvällen var det då äntligen dags för comeback-premiären för dansbandet från Örnsköldsvik; Thor-Görans. Och det blev en laddad premiärkväll. Med blixt och dunder, ryssvärme och ett fullsatt Björknäsparken i Boden.

– Oj, oj, oj vilken premiärkväll. Fantastiskt att åter få möta vår gamla danspublik. Vilket mottagande vi har fått, säger bandets grundare Peter Grundström.

– Det är väldigt, väldigt länge sen vi hade så här mycket folk på Björknäsparken, berättar Bengt Heikkila, Boden BK Fotboll, en av arrangörerna för kvällen.

Under kvällen drog ett rejält åskväder fram över Boden. Det blixtrade rejält och strömmen på scenen och i lokalen slogs ut flera gånger.
– Ja, vi visste ju inte att det åskade, utan körde bara på som vanligt från scenen.  Sen small det till i anläggningen flera gånger, och allt släcktes ned. Till slut förstod vi att det åskade. Vi blev då tvungna att tidigarelägga pausen på grund av åskvädret. Men allt ordnade sig till sist och det blev en kanonkväll, berättar sångerskan Agneta Olsson.

Efter premiärkvällen drog Thor-Görans vidare ned till Umeå och Täfteå Loge där bandet spelade på lördagskvällen. Comeback-turnén drar vidare och till helgen gästas en stor dansgala i Norge utanför Bergen.

Publicerat