Övrig sport

Ö-viksklubbar i ekonomisk knipa

Örnsköldsvik innebandy, Friska viljor, Husums IF och Örnsköldsviksortens Ryttarklubb har en mindre angenäm sak gemensamt:
Alla fyra tampas med ekonomiska problem.
För Örnsköldsviks innebandy, med över 500 aktiva, tar Kultur- och Fritidsnämnden beslut nästa vecka om skulderna på en halv miljon ska betalas snarast eller via en avbetalningsplan.
– Det som ändå är glädjande är att vi för första gången ser ut att göra ett plusresultat denna säsong, säger styrelseledamoten Lars Eidenvall till SR Västernorrland. 

Fotbollslaget Friska Viljor har idag hyresskulder på ungefär 200 000 kronor, men där finns också en avbetalningsplan där 10 000 kronor överförs till kommunens konto varje månad.

I Husum lider man av M-reals beslut att dra in sitt årliga miljonbidrag som Idrottsalliansens klubbar Det redan halverade bidraget försvinner nästa år helt, vilket har fått alliansen att be om 140 000 i tillfälligt stöd från kommunen 

För stadens ryttarklubb är problemen en följd av den sjukdom som drabbade flera hästar 2008, vilket i sin tur ledde till färre elever och sämre intäkter. Även här kommer kommunen att tillfrågas om ekonomiskt stöd, och i slutänden blir det hela kanske en fråga om vilka föreningars behov som de ansvariga väljer att prioritera.

Publicerat