Moliden

Moliden har fått sin ungdomsgård

Ett tjugotal ungdomar kom till invigningen av Molidens ungdomsgård och intresset ökar hela tiden.

Fredag den 7/5 hade vi invigning av ungdomsgården i Moliden. Det kom ett tjugotal ungdomar och ett tiotal vuxna.

På vår ungdomsgård kan man spela X-box på storbild, sitta och mysa i mysrummet på övervåningen, sjunga Sing Star, spela biljard, använda våra två internetdatorer, se på tv och spela sällskapsspel. Vi har också en kiosk med allt ifrån godis till toast och läsk.

Nu under maj månad så håller vi öppet alla fredagar kl.18-23 och de som är välkomna är de som går i åk 7 eller högre. Till hösten är det tänkt att det ska vara öppet två kvällar i veckan.

Denna ungdomsgård är en del i ett projekt som vi i Molidens IK har startat för att utveckla området i och kring vår klubbstuga. Vi har blivit beviljade 170 000 kronor från Allmänna Arvsfonden för att genomföra projektet.

Allt började med att det var ett antal ungdomar som kom och funderade om det inte gick att få till lite andra aktiviteter runt omkring klubbstugan. Vi tänkte då att vi måste försöka tillgodose ungdomarna med en vettig möjlighet till goda fritidsaktiviteter.

Vi skrev ihop vår ansökan och utgick ifrån att vår ambition var att vi ville skapa en gemensam mötesplats för alla generationer med olika möjligheter så att det blir en välkomnande miljö att bo och leva i. De utomhusaktiviteter som är planerade är beachvolleyplan, boulebana, trickcykelbana, skatepark och en grillplats.

Nu efter att vi har startat ungdomsgården har vi börjat med arbetet ute där det kommer att läggas ner en hel del ideellt arbete både från ung och gammal för att vi ska ro detta iland.Och ju mer vi kan hjälpas åt med jobbet desto mer kan vi få ut av det bidrag som vi blivit beviljade.

Med förhoppningar om en trevlig vår och sommar i Moliden!
Kent Näsman.

Publicerat