Evenemang

Föreläsning om Parkinsons

Vill du veta mer om Parkinsons sjukdom ska du passa på att gå på den föreläsning som arrangeras nästa torsdag, 27 maj.

Det är lokalföreningen Parkinson Örnsköldsvik som tillsammans med Örnsköldsviks kommun bjudit in neurologen Elisabeth Lindmark och parkinsondrabbade Sara Södergren Riggare för att berätta om ny forskning och egna erfarenheter av att leva med sjukdomen.

Sara Södergren Riggare fick redan som fjortonåring de första symptomen på sjukdomen som många tror bara drabbar äldre. Hon är nu 39 år och levande bevis på att det går att leva ett bra och aktivt liv trots bördan av en progressiv neurologisk sjukdom.

– Lär känna din egen kropp – det är mitt bästa råd. Det här är en väldigt krävande sjukdom. Du kan må väldigt bra med Parkinson, men då måste det bli ett bra samspel med din läkare så att du får rätt medicinering, rätt behandling och rätt balans i livet. Jag har haft Parkinson i 25 år och jag jobbar, har en man, en sjuårig dotter, fritidshus och tränar. Du måste känna av så att du anstränger dig tillräckligt mycket för att må bättre, samtidigt som du även måste se till att du inte klappar ihop.

Anmäl intresse senast den 25 maj till

Lars Westberg (lokalföreningen Parkinson Örnsköldsvik) westberg.lars@gmail.com

eller

Erika Nordin (Örnsköldsviks kommun) erika.nordin@ornskoldvik.se


Publicerat