Musik

April Divine till Sweden Rock Festival

Delar scen med 24 andra band som är knutna till Studiefrämjandet.

Skivaktuella April Divine från Örnsköldsvik och Umeå är klart för Sweden Rock Festival i Sölvesborg 9-12 juni. Bandet är ett av 25 band från Studiefrämjandets verksamhet som spelar på festivalen i det särskilda Nemis-tältet. Nemis står för New Music In Sweden, vilket de här banden representerar.

April Divine spelar tung alternativ rock med influenser från USA. Bandets nya platta "Redemption" släpptes 19 maj i hela Norden. April Divine spelar i Nemis-tältet fredag 11 juni klockan19.30-20.00

– Det är första gången någonsin som ett studieförbund presenterar en showcase-scen av den här omfattningen på en festival i den här storleken, vi är så otroligt glada över det här samarbetet, säger Burt Von Bolton på Studiefrämjandets riksförbund.

– Det här handlar om 25 band ur vår musikverksamhet som vi är enormt stolta över, vi kan knappt bärga oss innan vi får ställa dem på scenen, säger Marcus Pehrsson på Studiefrämjandets riksförbund.

Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler med inriktning på hårdrock. Nemis är Studiefrämjandets livescen för ny musik i Sverige som lyfter fram ännu oetablerade artister på landets bästa scener och festivaler.

Publicerat