Mellansel

Tio getter till Afrika

Vårcafé i Mellansel i sommarens och kärlekens tecken.

Ett vårcafé i sommarens och kärlekens tecken anordnades på onsdagkvällen i EFS-kyrkan i Mellansel.

Mellanselskören och kyrkokören Anundi har sedan några år samarbetat i olika musikprojekt och arrangemang, och detta var ett i raden under ledning av Johanna Eriksson. Ett lyckat sådant!

Den 40-hövdade skaran människor från Mellansel med omnejd fick höra ett blandat program, där inte mindre än sju solister gjorde sina röster hörda. De mest lovvärda var de två unga tjejerna Kristina Löfstrand, Sundsvall och Simone Björklund Andersson, Mellansel.

Kristina (som enbart för vårcafeét åkt upp från Sundsvall) sjöng Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten” och Simone sjöng Sonja Aldéns ”Du är allt”. Bra tjejer! Som uppskattade ackompanjatörer för kvällen var Åke Arvidsson, elbas och Sara Karlsson flygel.

Kören sjöng vidare; ”Det är så skönt att jag får gå på jorden”, ”Nu är det härligt att leva”, ”När vår Herre klär sommarn”, Bachs ”Nu grönskar det”, Peter Lundblads ”Ta mig till havet” och trallen ”Kom”.

Lustifikationen ”Herr Karlsson” sjöngs av kören i kanon medan Göran och Carola med tidsenligt genusperspektiv i ombytta roller, spelade upp ett scenario där herr Karlsson var helt uppslukad av TV-tittande medan hans fru ville ha lite ”kuttrasju”. Tyvärr segrade TV:n.

Den sångmässiga delen avslutades med de tre stämningsfulla sångerna; ”Håll mitt hjärta” av Björn Skifs, Leonard Cohens ”Halleluja” och ”Gabriellas sång” ur filmen Så som i Himmelen. Här premiärsjöng Babbe Buhr och Helena Arvidsson var sitt solo för kören. Starkt!

Lotteri för välgörenhet
I halvtid serverades kaffe, smörgås och gokaka ur Picknick-korgar, helt i linje med temat. Även ett ”Döpp-lotteri” såldes under fikastunden, där behållningen skulle gå till att skänka getter till fattiga familjer i Afrika. När kören skulle transportera ner getterna till Afrika, blev aldrig bestämt, utan hänsköts till nästa möte.

Även ett kör-kryzz kördes under aftonen. Tyvärr hade undertecknad ”kryzz-konstruktör” lagt ribban något högt, så det blev bara en som lyckades lösa kryzzet.

Fördelen var att vinstsumman därför blev gynnsam för körens ekonomi! Cirka tio getter blev resultatet av kvällens lyckade café, vilket gör att ett relativt stort fordon måste införskaffas för att förena djuren med deras blivande ägare.

Hälsningar/ Göran Wåhlstedth

 

Publicerat