Du är här

2010-06-06 - Samhällsinformation

Nya medborgare välkomnas

Nationaldagsfirande med välkomstceremoni för alla nysvenskar.

11:00 startar nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik med nationaldagsgudstjänst i Örnsköldsviks kyrka. 12:30 avgår därefter ett festtåg från kyrkan till Rådhuset. Motettkören och musikkåren underhåller, flaggan hissas, nationalsången sjungs och högtidstal hålls av kyrkoherde Stefan Ahlm.

13:15 blir det avmarsch från Rådhusparken till Ödbergska gården där gruppen Drängkammarmusik underhåller och 13:30 fortsätter festtåget mot Folkets Park. Hemvärnet, Samba Nola, Musikkåren och drillflickorna medverkar.

Mellan 14 och 16 är det folkfest på Folkets Park. Kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström välkomnar där våra nya svenska medborgare, som bjudits in till ceremonin.

– Vi vill berätta att vi tycker att det är bra att de har kommit hit. De behövs här och vi får nu möjlighet att visa det ordentligt, säger kommunens kulturstrateg Bettan Edberg.

Nytt för i år i Örnsköldsvik är att alla är välkomna på festen, inte bara nya svenska medborgare.

– I år får alla vara med. Det finns många som vill hälsa nya svenskar välkomna och uppskattar att de har valt att bosätta sig här, säger Bettan.

För underhållningen på Parkens står Musikkåren, Hemvärnet, Drillflickorna, Samba Nola, Nolagillets folkdanslag, Wontana Nordic, Barnkammarkören, Feminlaen, Wake Up och Sånglust. Festligheterna på Folkets Park smygstartar redan 13:00 med körerna Sånglust och Wake Up.

Dela med dig av denna artikel på: