Musik

Internationellt besök hos Musikmakarna

Under fyra dagar samlades ett 30-tal låtskrivare från sju länder fö att skriva hits.

High Coast Music Camp (HCMC) hos Musikmakarna lockade många internationella deltagare. Under fyra intensiva dagar samlades ett 30-tal låtskrivare från sju länder för att tillsammans skriva hits för en global marknad. 

Låtskrivarseminarierna hölls hos Musikmakarna där studenternas befintliga arbetsstudios nyttjades under i stort sett dygnets alla timmar. Deltagarna indelades i co-writinggrupper som varierades över dagarna. Kreativiteten flödade och de kulturella utbyten som sker i nya möten och skapandeprocesser under HCMC bidrog till resultat med stor potential. En av låtarna har redan sänts över till en artist i Japan för respons.

Följande musikförlag fanns representerade vid HCMC:  Nichion från Japan, ett av Japans största medie- och musikbolag, Universal från Tyskland, Warner från Finland, Scandinavian Songs,  Sony ATV, Air Chrysalis Scandinavia,  Metronize, Phraseddifferently från Storbritannien
och Mr Radar.

Syftet med High Coast Music Camp är bland annat att bygga vidare på skolans internationella nätverk för studenterna och utveckla verksamheten ytterligare.

– Vi vill även göra PR ute i världen för Örnsköldsvik och Höga Kusten som musikstad. Det är också angeläget att sätta fokus på musikskapandet som en del av de kreativa näringarna, säger rektor Ulla Sjöström, som hoppas på att HCMC ska kunna bli ett årligen återkommande arrangemang.

 

Publicerat