Jörgens Blå Band

Paus i paddlingen gör gott

Dag 5 - 10 km Malmö-lysekil
Efter en natts regn bar det av till Kajakklubben Delfinen i Lysekil där Klas mötte upp mig. Ett stort fång rosor till denna klubb som låter mig förvara kajaken där medans jag via buss, tåg och promenad tar mig till Säffle, för att bevittna min sons student. 
Jag måste erkänna att denna paus i paddlingen gör mig nog gott, även om det inte blir några km på vattnet.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Men jag måste ge högsta betyg åt mitt liggunderlag "Expid Synmat 9" för att inte tala om Robsons storm paddel vilken guda gåva till paddlaren. Att jag införskaffade mig Primus gasol lampa var också en hitt för det går förvånansvärt bra att torka kläder i tältet med den.
Fjällrävens kupoltält fungerar alldeles utmärkt också.

En annan sak som har slagit mig är att ebb & flod är verkligen märkbar här. Det gäller att dra upp kajaken riktigt på land på kvällen. Förvånads värt lite måsar också tycker jag, men jag saknar dom inte.

Ull underställen är ett måste när man är ute på vattnet tycker jag, lite mer svårtorkat än dom så kallade superunderställen, men ull som ni vet värmer även i vått tillstånd. Kajaken Prion Seyak är en mycket trygg kajak. Jag kommer att lägga ut min utrustningslista så småning om. 

Jag kommer också att sätta betyg på prylarna vad det lider.

Publicerat