Modo Hockey

Kanadensisk center klar för Modo Hockey

Modo Hockey kan presentera sitt tolfte nyförvärv inför säsongen 2010/11.
Det handlar om kanadensiske centern Byron Ritchie.
– Jag är jättenöjd över att vi har lyckats skriva kontrakt med Byron. Han har massor av erfarenhet och kommer att bli en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Byron Ritchie som är född 24 april 1977 i Burnaby, British Columbia, Kanada har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2010/11.
Byron Ritchie har under sin karriär gjort totalt 324 matcher i NHL - senast var säsongen 2007/08 när han spelade 72 matcher för Vancouver Canucks. Han har i NHL förutom Canucks även representerat Carolina Hurricanes, Florida Panthers och Calgary Flames.
Ritchie draftades 1995 av Hartford Whalers som två år senare blev förflyttade till Raleigh, North Carolina och fick namnet Carolina Hurricanes.
21 december 1998 debuterade Ritchie i NHL när Hurricanes mötte Buffalo Sabres.

Förutom spel i NHL har Ritchie också spelat i WHL, IHL och AHL. I WHL blev han 1997 mästare med Lethbridge Hurricanes och som hela slutspelets poängkung hade Ritchie stor del i mästerskapstriumfen.
Totalt i WHL spelade Ritchie 255 matcher och gjorde 327 poäng, varav 147 mål.
I IHL blev det totalt 99 poäng, varav 43 mål på 126 matcher med Cincinnati Cyclones. I AHL har Ritchie representerat Springfield Falcons, Beast of New Heaven, Lowell Lock Monsters och San Antonio Rampage. Fakta därifrån är att han totalt gjorde 67 mål och 99 assists på 217 matcher.

Spel i Sverige blir inte någonting nytt för Ritchie. Lockoutsäsongen 2004/05 spelade Ritchie 32 matcher för Rögle och gjorde 33 poäng, varav 17 mål.
– Han känner till Sverige väl. Dels efter tiden i Rögle och även eftersom han har svensk familj där Andreas Johansson är Byrons svåger, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Vänsterskytten Ritchie som mäter 178 cm och väger 91 kg har de två senaste säsongerna spelat i Europa. 2008/09 gjorde han 60 poäng på 44 matcher för Servette i schweiziska NLA.
Förra säsongen spelade han i KHL med Dynamo Minsk.
– Byron är skridskostark. Han har under sin karriär visat att han kan producera mål och poäng. Men samtidigt är han också en hårt jobbande spelare och att besitta alla dessa egenskaper visar att det handlar om en mycket kompetent spelare, avslutar MODO Hockeys sportchef Fredrik Andersson om klubbens senaste nyförvärv.

Modo Hockey Media

Publicerat