Hockey

Henrik Sedin dubbelt prisad

Henrik Sedin tog hem både Art Ross Trophy och Hart Trophy inatt.

Henrik Sedin var på plats vid prisutdelningen på NHL-galan i Las Vegas i natt för att ta emot Art Ross Trophy som vinnare av poängligan. Där överraskades han när han även tilldelades utmärkelsen Hart Trophy.

Hart Trophy innebär att Vancouvers Henrik Sedin anses mest värdefull för sitt lag av alla NHL:s spelare. Han knep titeln framför Washingtons Alexander Ovetjkin och Pittsburghs Sidney Crosby. Sedin blev den andra svensken genom tiderna som fått ta emot utmärkelsen som tidigare tilldelats Peter Forsberg.


Här följer Henriks tacktal:

"Tack så mycket. Jag antar att jag måste vara riktigt snabb här... Jag vill tacka Canucks-organisationen. Aquilini-familjen som är här ikväll. Mike Gillis och klubbledningen. Våra underbara tränare, och självklart mina lagkamrater. Utan er skulle jag inte vara här i kväll.

Tack till alla fans i Vancouver. Vi är lyckligt lottade som får spela i en sådan stad, och ni har varit ett väldigt starkt stöd de senaste tio åren eller så. Min hustru Johanna, mina två söner – tack för att ni finns där för mig. Mamma och pappa, tack för alla uppoffringar ni gjort genom åren. Mina två äldre bröder, för att ni lät oss spela med er trots att vi var väldigt irriterande småsyskon.

Jag vill också tacka några före detta lagkamrater. Markus Näslund, Mattias Öhlund, Trent Klatt, Trevor Linden, för att ni tog hand om oss de första åren.

Också, tack till Daniel... Det finns inte en chans att du kan säga att du är en bättre spelare än mig nu, så... Tack!"


Publicerat