Jörgens Blå Band

Färden mot Falsterbokanalen

Dag 19 - 47 km Barsebäck-Falsterbokanalens östra sida
Morgonen startade med att jag upptäckte att min vattenpåse hade gått sönder. Tur att jag har en i reserv, den är inte lika bra men den får duga så länge.

När jag rundat udden vid kärnkraftverket så var tanken att jag skulle ta riktning mot Lomma för det ligger närmast på kartan men när jag tittade ut över havet så tyckta jag att Malmö låg närmare. 
Allt är så platt här så när man sitter i kajaken så ser man nästan inte land fast än det bara är en mil bort. Det ser mer ut att vara flera mil bort. 
Psykiskt jobbigt tycker jag. 

Färden till Malmö tog 3.5 timmar. Man är ganska mör i kroppen och i huvudet efter så lång tid i kajaken.

Tog ett längre avbrott vid en badplats. Två badvakter kom och sa att jag inte fick ligga där med kajaken, då jag förklarade att jag bara tog en bensträckare och att jag var på väg till Haparanda då ändrades deras attityd och det blev hundra frågor i stället.

Färden mot Falsterbokanalen var tung det känndes som om det var 3 mil, inte 13 km. Var med om något konstigt på överfarten. Halva överfarten av Höllviken så blev jag träffad i ansiktet av någon typ av myggor det var lite frustrerande, dom träffade mig i munnen och i ögonen. 
På tal om ögonen mina glasögon har gått sönder också, men jag har ett par reservögon med mig så löste det sig också.

Tänker inte ställa någon väckare i morgon. Det blir nog bara till Smygehuk.

Dagens fundering: Varför skriker alltid tjejer när dom badar?

Publicerat