Modo Hockey

Modo Hockeys nya lagbygge testade gränserna

Bergsklättring, cykling, dykning, inlineåkning, paddling, myrlöpning och djärva hopp från klippön Skrubban rakt ner i havet.

Under Modo Hockeys teambuilding utsattes elitspelarna för spektakulära utmaningar.

När grabbarna stod där på klipporna och slängde sig i det iskalla vatten eller när de sprang med stockar genom kärren var det riktigt hårt. Men de tog fajten och det kommer vi ta med oss ut på isen när säsongen drar igång, säger Modo Hockeys nye headcoach Challe Berglund.

 

Multisportäventyret "The mission" startade med klättring i Norra Europas största Via Ferrata-anläggning på Skuleberget i Höga Kusten.

Under dag ett avverkades sex mils krävande cykling, en mils paddling i stormigt vatten, två mil på inlines och många kilometer till fots.

På sista etappen "myrlöpning a la Navy Seals" forcerade killarna ett till synes bottenlöst kärr med 200-kilos-stockar på axlarna.

 

Efter lite sömn fortsatte killarna med löpning genom den väldiga Slåttdalsskrevan, dykstafett i Tärnättsjöarna och Höga Kustens mandomsprov "Skrubbanhoppet". Adrenalinet pumpade när spelarna slängde sig ut från klippavsatserna rakt ner i det kalla havet med meterhöga vågor. Högsta hoppet, som en i varje lag tog sig an, mätte 15 meter.

Den väldiga viljan att vinna som spelarna utstrålade skapade en enorm känsla runt den rafflande deltävlingen. "The mission" avslutades med en fem kilometers lång spurt på Ulvön i Höga Kustens skärgård.

 

Med många nya spelare blev det en träning i att svetsa ihop laget, att snacka och hjälpa varandra att lösa uppgifterna.

– De har gjort en hel del tuffa grejer under de här dagarna som är bra att falla tillbaka på under säsongen. De har testat sina gränser och visat att de kan stå upp för gruppen och ta hårda kamper. Det är signaler som är viktiga för oss att se, säger Challe Berglund, som menar att teambuildingen lärde laget ett och annat om samarbete.

– I vissa situationer tog hjärtat över hjärnan för killarna. Samarbetet blev lidande ibland men de visade samtidigt på enorm tävlingsinstinkt. Ibland på isen är benen trötta och då gäller det att använda skallen - det är något grabbarna fick träna på nu. Det var tydligt att de som jobbade som ett lag lyckades bäst. Teambuildingen blir en trigger inför säsongen. Om det går tufft kan vi gå tillbaka och fundera på hur vi tänkte under de här dagarna.

 

Arrangören för teambuildningen, multisportaren Mikael Lindnord, ser positivt på killarnas prestationer.

– Jag är helt övertygad om att utmaningar i den här klassen medför positiva effekter på ett lag. Alla låg precis på gränsen av vad de klarade av och våndades inför uppgifterna men utmaningarna övervanns. Det kommer gå stärkta ur det här.


Modo Hockey

Publicerat