Du är här

2010-07-02 - Ö-viktigt

Ö-viktigt Sommaren 2011

Bad, marknader, vandringsleder, pubkvällar och utställningar – i Ö-vik behöver du aldrig ha en tråkig stund.
Här hittar du länkar till sommarens alla olika aktiviteter och smultronställen.


Bad, marknader, vandringsleder, pubkvällar och utställningar – i Ö-vik behöver du aldrig ha en tråkig stund.
Här hittar du länkar till sommarens alla olika aktiviteter och smultronställen.


Evenemangskalender

Se till att hänga på och uppleva allt det roliga medan det ännu finns tid. Sommaren går med snabba steg fram och fortare går det när man har roligt. Här i evenemangskalendern hittar du allt det roliga på en och samma plats. Alltid är det något som faller en till smaken.

Klicka här för att komma till vår På gång-kalender...
Aktiviteter/lekar

Sommaren är fylld med aktiviteter, lekar, bus och skratt. Tyvärr kan idétorkan slå in och man behöver lite tips. Kanske en golftur i solskenet? Eller varför inte ett fartfyllt Gokartsrace? Här hittar du tips på aktiviteter och lekar i sommarstaden Örnsköldsvik.

Klicka här för mer information..
Skärgård

Höga Kusten-området är känt för sin vackra skärgård. Här hittar du alltifrån idylliska fiskeläger till härliga klippor och enskilt belägna sandstränder mm. Ta din egen båt eller åk med något av de chartrade alternativen, en tur som ni sällan kommer att ångra.

Klicka här för mer information..
Friluftsliv

Att ta det lugnt i hängmattan eller solstolen hör sommaren till, men när träsmaken till slut hotar att ta över inte bara din rumpa utan hela din kropp är det dags för omväxling. Vandra, klättra eller jogga. Vill du spara på dina egna fötter så finns turer till häst, paddling, segling och mycket mer att välja på!

Klicka här för mer information..
Café & Restaurang

I Ö-vik kan man välja på smaker från världens alla hörn och just nu på sommaren är utbudet som störst. Nu har sommarrestaurangerna i vår vackra skärgård slagit upp sina portar och nu bjuder också kaféer och restauranger på landsbygden in till vällagad mat och smarrigt fika.
Väder/kustväder

Det gamla ordspråket om att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder har vi alla hört, fast det hjälper ju om man har koll på väderleken innan man klär på sig. Här kan du se om det är läge att använda den tunna sommarklänningen, om stövlarna måste med på utflykten eller om kepsen borde tas på!

Vädret hittar du såklart på Webben 7:s startsida (källa: yr.no)
Badplatser

När solen gassar längtar vi till vattnet och i Ö-vik väljer vi mellan svalkande dopp i havet, aningen varmare bad i en mysig sjö eller lek och simturer i tempererade utomhusbad. Mitt i Ö-vik finns också Paradisbadet som alternativ under mindre soliga dagar. Simma lugnt!

Klicka här för mer information..
Nöje

Långa ljusa nätter bjuder in till ett nöjesliv som under sommaren sträcker sig långt utanför stadskärnan. Om du funderar på vilka konserter och specialarrangemang som är på gång så hittar du svaret här.

Klicka här för mer information..
City

I Örnsköldsviks centrum hittar man inte mindre än tre gallerior och lika många parker, vackra hamnstråk, ett av Sveriges största äventyrsbad och ett museum som lockat världsutställningar till staden. Här kan du själv se vad denna minimetropol har att erbjuda.

Klicka här för mer information..
Konst- & kulturliv

Sommar i Örnsköldsvik med omnejd? Då blomstrar kulturen. Malte Nyberg XII öppnar sin sommarateljé i Tolvhamn, som vanligt. Galleri Utås Gård bjuder på högklassig utställning, som vanligt. Och i Nordingrå kryllar
Dela med dig av denna artikel på: