Du är här

2010-07-02 - Musik
FOTO: Magnus Ödling

Days of Jupiter hoppas på bra drag

Killarna i Ö-viksbandet Days of Jupiter har en hektisk vecka framför sig. Det började igår - då den nystartade rock/metalgruppen stod på Hamnfestens scen.

– Det var kul för grabbarna att stå på en så stor scen, säger Robert Hilli, bandets låtskrivare och ”allt-i-allo”.

Bandmedlemmarna i sig är inte speciellt nya, alla har gott om erfarenheter från tidigare konstellationer. Magnus Larsson och Daniel Nieman var tidigare trummis respektive gitarrist i metalbandet Destynation, medan sångaren Jan Hilli och gitarristen Jörgen Hellström spelade i Trace of Lords, som har meriter som en tredjeplats i Bandit Unsigned 2008 i bagaget.

− De var faktiskt publikfavoriter i finalen, säger Robert Hilli.


 

Efter spelningen på Hamnfesten ska Days of Jupiter fortsätta med en liten miniturné, där nästa stopp är Sundsvall. På onsdag kväll uppträder de i Sollefteå innan de avslutar hemma i Ö-vik nästa fredag genom att spela på O’Learys, tillsammans med några andra band från trakten. De är även med och tävlar om att bli förband till Europe, som kommer till Ö-vik och Parken den 7 augusti.


 

Men killarna sysslar inte bara med live-gig. Days of Jupiter har precis kommit hem från Stockholm, där de spelat in två demolåtar tillsammans med producenten Patrik Frisk, som jobbar med bland annat Takida och Corroded. ”Twilight” och ”I still feel you here” finns att avlyssna på killarnas MySpace (se länk nedan).

Trots bandets vana och rutin, är de noga med att rikta ett tack till Per Karlsson på Studiefrämjandet.

− Han har varit en enorm resurs, hjälpt oss med i princip allt, säger Robert Hilli. Allt från hjälp med kontakter till att hitta lokaler och så vidare. Att han dessutom spelar i April Divine gör ju att han kan ge oss mycket tips. Kort sagt har han varit en guldgruva.


 

Vad är det då Days of Jupiter vill?

− Målet är väl att få fram en skiva som något skivbolag nappar på, precis som de flesta andra band vill. Men just nu hoppas vi på mycket folk på O’Learys nästa fredag – det gäller ju att stötta lokala talanger!


 

Dela med dig av denna artikel på: