Myckelgensjö

Glassfabrik i Myckelgensjö

Mitt i högsommarvärmen öppnar Annika Nilsson och Frida Bylund glassfabrik i Myckelgensjö.

Glassfabriken som öppnar om bara några veckor planerar att förse såväl glassugna turister som Myckelgensjöbor och restauranger och caféer.

– Vi har testkört ganska många smaker på våra bekanta, säger Frida Bylund. Vi ska i så stor utsträckning som möjligt bara använda lokala råvaror. Sen växer det inte så mycket vaniljstänger här så det får vi importera.

Förutom de klassiska smakerna vanilj, choklad och jordgubbe blir det även en hel del glass med bär från trakten, som hjortron, blåbär och hallon. Men även mer udda smaker om Frida får råda. Hon är nämligen själv en stor anhängare av Annikas avokadoglass.

– Till en början blir det småskaligt med runt etthundra liter i veckan, men förhoppningen är att vi ska kunna växa, säger Annika Nilsson. Tanken är att det ska bli fler arbetstillfällen så att fler kan flytta hit.

Publicerat