Mellansel

Solig rolig fotbollsskola i Mellansel

I dagarna fyra pågick populära Landslagets Fotbollsskola på Tallparken i Mellansel. De 107 barnen som sökt sig från när och fjärran för att få delta, spred enbart positiva vibbar kring nejden när de lekte fotboll under ledning av tio ungdomar i åldrarna 14-20 år.

Under den första dagen bekantade man sig mest med varandra med diverse lekar och tävlingar i fotbollens tecken. Som ett positivt avbrott under eftermiddagen kom Svenska kyrkan på besök under ledning av Kenneth Lindmark med två medhjälpare. Rättvisa och Fair Trade var årets tema där alla deltagare fick vara med och bland annat spela två mål, där det ena laget spelade fotboll med fötterna, medan motståndarlaget spelade handboll. Rättvisa? Mycket bra och tankeväckande.

”Findöppe” fick plockas fram då fotbollskolan förärades av besök genom ÅFF:s representanter Lage Dahlquist och Sven Lundberg. De i början lite karga, kritiska herrarna mjuknade allt eftersom och berömde till slut arrangemanget, då de även fick avsmaka den goda lunchen bestående av korv och mos.

Dag två bröts bolltrollandet i de 4 grupperna av att Svartby-grabben Jakob Lundgren på uppdrag av SISU idrottsutbildarna satt ner i smågrupper med barnen och pratade självkänsla. Ett mycket aktuellt ämne när barn påverkas av tusentals intryck varje dag och kanske lätt tappar kompassriktningen. Även dag tre var Jakob med, fram till dess att alla barn blev transporterade med traktor och vagn till det närliggande tempererade Mellanselsbadet för ett svalkande dopp i det fina vattnet.

Den fjärde och sista dagen gick den traditionsenliga turneringen av stapeln. Alla delades in i 10 tvär-lag med alla åldrar representerade i varje lag. I år var till och med Vatikanstaten, Madagaskar och Kachin representerade vilket förgyllde turneringen ytterligare. Spelet böljade under fyra timmar med avbrott enbart för uppskattade hamburgare, grönsaker och mjölk. Maten serverades även i år av trion Siri, Doris och Göta, vilka åter gjorde en gedigen insats.

Den avslutande matchen mellan de sammanslagna två vinnarlagen i cupspelet mot ledarna blev en tuff tillställning där ledarna till slut drog det längsta strået och vann med 2-0 trots att barnen haft ett par riktigt vassa chanser.

Efter fotografering och diplom och glassutdelning avslutades årets upplaga av Fotbollsskolan i Mellansel, vilken både väder, humör och skademässigt kan betraktas som en succé. De blessyrer som uppstod togs väl om hand om av Östansjö-sköterskan Sivert Melin som övervakade skadeläget på fotbollsskolan.

Årets instruktörer vill jag slutligen ge en stor eloge då 7 av de 10 ledarna aldrig tränat ett lag, men skötte dessa 4 dagar med stort lugn och kreativitet.

Välkommen åter nästa år!


Göran Wåhlstedth

Publicerat