Du är här

2010-07-16 - Samhällsinformation

Kungen inviger Botniabanan

Invigningen av Botniabanan den 28 augusti är det många som ser fram emot. Men förutom att tågen då börjar rulla mellan Umeå och Örnsköldsvik, kommer det även att bjudas på ordentligt med underhållning.

Uppladdningen startar redan på torsdagen, då Inre Hamnen får stå värd för bland annat en mat -och marinfestival med vattenaktiviteter, båtutställning, europeisk matmarknad plus en massa kul för barnen. Festligheterna fortsätter sedan på fredagen med sambaorkester, dans, teater och andra kulturella aktiviter.
Lördagen är själva invigningsdagen, med en rad celebriteter på talarlistan. Kungen inviger banan, och sedan väntar tal med bland annat Göran Persson, som var med då det första spadtaget togs för elva år sedan, och vice statsminister Maud Olofsson.
- Vi hoppas kunna bjuda Örnsköldsviksborna och alla tillresta på en riktig fest, säger Lasse Söderlind vid Örnsköldsviks kommun. Det är massor av programpunkter under de här dagarna och vi har förberett för att många människor kommer till Inre hamnen.
Och för att verkligen kunna toppa festen har man anlitat Anders Lundin som konferencier, som roat publiken i "Allsång på Skansen" i flera år. Nu står det även klart att EMD uppträder på kvällen.
Kort sagt - se till att hålla 26-28 augusti fri i almenackan.
Dela med dig av denna artikel på: