Du är här

2010-07-28 - Jörgens Blå Band
FOTO: Jörgen Ödling

Två fjärdar passerade

Dag 53 Långroudden - Järnäsklubb 55 km

Dagen har bjudit på stiltje, regn och dimma.

Efter en intervju i P4 radio Västernorrland så hade jag 2 st fjärdar som jag skulle ta mig över. Den första var Degerfjärden, där valde jag att gå in långt mot Salusand för att sedan gå över. Det var lite dimma, därför gick jag inte över tidigare.

Den andra fjärden var Nordmalingsfjärden. Innan jag beslutade hur jag skulle tackla den så satt jag stilla i kajaken och var stilla i en minut för att sända en tanke till en HBB-kamrat som så tragiskt omkom i detta område i fjol.

Min strategi för att korsa fjärden blev att fara in ca 2 km för att sedan korsa fjärden.

Jag skymtade landet på andra sidan men då jag kommit halva vägen så försvann land ur sikte, men det var bara att paddla på jag hade tagit ut kompassriktningen och mätt avståndet så jag var aldrig direkt orolig men då jag ansåg att nu borde jag vara över så såg jag inget land. Men så helt plötsligt såg jag land, jag var kanske 20 meter från land då.

Glad att ha passerat så satte jag av mot Järnäsklubb och gick in i båthamnen för en kopp kaffe. Jag måste passa på att rekommendera ett besök där (jag tjuvlyssnade på folk som åt där och de gav bara beröm åt maten).

I morgon hoppas jag att Umeå passeras.
Dela med dig av denna artikel på: