Modo Hockey

Challe Berglund: Klart vi siktar på seger

Modo Hockey spelar sin första "riktiga" träningsmatch för säsongen på måndagen. Luleå HF står på programmet hemma i Fjällräven Center och matchen ingår i Umeå Hockeyfestival.
– Lag jag tränar spelar alltid för seger och den här gången känns det lite extra eftersom första pris i festivalen är 150 000 kronor, säger Modo Hockeys nye coach Challe Berglund.

Riktigt nöjd med försäsongsprogrammet är inte Berglund.
– Kanske någon match för mycket och så kommer matcherna för tätt, säger han. I veckan är det väl bra, men sedan spelar vi i Schweiz tre matcher på tre dagar och i SCA-cupen ungefär lika. Men nu är det som det är och vi ska göra det bästa av situationen.

De enda spelare som Charles Berglund inte räknar med i måndagskvällens match mot Luleå är Byron Ritchie och Per-Åge Skröder.
– Båda är under rehab och vi räknar med att Skröder spelar på onsdag i Skellefteå.
Nye finske målvakten Tuomas Tarkki står i mål mot Luleå, Nicklas Dahlberg från Skellefteå spelar på onsdag på sin gamla hemmaarena och sitt förra lag, junioren Anton Forsberg vaktar målet mot Björklöven på fredag.
– Jag kommer att matcha flera juniorer under försäsongen, juniorer som gjort mycket bra ifrån sig då de tränat med A-laget.

Så här långt är Charles Berglund mycket nöjd med hur försäsongsträningen varit.
– Laget har tränat bra och de två veckorna på is har också varit bra. När det nu väl blir den här typen av matcher känns det som om säsongen börjar på allvar.

Vad kan vi räkna med för match mot Luleå?
– Knappast något skönspel. Första matchen för säsongen brukar det i alla fall handla om tempo och fart till tusen och den sista brukar de flesta vara rädda om sig. Båda gångerna handlar det om Luleå som motståndare i Fjällräven Center.
Förutom Byron Ritchie och Nicklas Dahlberg kommer alla nyförvärv till spel mot Luleå.
– Formationerna som sådana spikar vi först på måndagsmorgonen strax innan det träningspass vi då har, avslutar Challe Berglund.

/Modo Hockey Media

Publicerat