Modo Hockey

Modo utan poäng i Umeå Hockeyfestival

I måndags förlorade Modo Hockey sin första träningsmatch för säsongen mot Luleå i Umeå Hockeyfestival. På onsdagskvällen var det tänkt att laget skulle ta sin första seger, denna gång på bortaplan mot Skellefteå AIK.

Modo började matchen piggt och efter 7.56 i första perioden gav nyförvärvet Daniel Josefsson Modo ledningen med 1-0. Denna lednig stod sig resten av den första perioden. Tidigt i den andra perioden utökade den norske supertalangen Sondre Olden Modos ledning till 2-0.

 – Tycker att vi hade bra koll på dem fram tills dess. Sedan blev vi lite överkreativa, satte oss själva i besvärliga situationer och det straffade sig, säger Challe Berglund och fortsätter:

– När Skellefteå sedan fick till en reducering så fick de hugg på oss. De kvitterar också till 2-2 men vi tar tillbaka ledningen omgående. Men tyvärr åker vi dit på vår överkreativitet igen och Skellefteå gör 3-3.

Skellefteå hämtade sedan in underläget och vid ställningen 3-3 hade Modo flera fina chanser att avgöra matchen. Jens Westin träffar ribban och nyförvärvet Niko Dimitrakos missar ett friläge mot Andreas Hadelöv. Modos tredje mål gjordes av Nicklas Danielsson.

– Lite surt känns det sedan att Skellefteå får till en spelvändning och avgör. Men rent spelmässigt var det här ett fall framåt jämfört med premiären mot Luleå och nu handlar det bara om att jobba vidare, säger "Challe" till Modohockey.se.      

Publicerat