Politik

Byter från S till M mitt i valrörelsen

Eva Sjölander, under många år bosatt i Örnsköldsvik, går över till Moderaterna trots att hon står på Socialdemokraternas lista inför kommunalvalet i Strömsund.

Eva Sjölander flyttade 2002 från Örnsköldsvik hem till Rossön och sitter med i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen för Socialdemokraterna. Men bara några veckor innan valet byter hon parti till Moderaterna.

– Jag känner att jag inte har blivit bra bemött. Jag känner mig väldigt nöjd nu när jag väl bestämt mig, säger Eva Sjölander till Östersundsposten.

Hon har tunga uppdrag inom politiken i Strömsunds kommun men nu hoppar hon av och blir politisk vilde. Hennes avhopp kommer så pass sent att hon fortfarande står med på Socialdemokraternas valsedlar fast först på plats 31. Och hon hinner inte komma med på Moderaternas lista.

– Det är ett dumt datum att välja att byta parti. Jag har inte tänkt taktiskt. Men jag har inte varit mogen tidigare, säger hon.

Enligt Östersundsposten är bakgrunden till hennes avhopp missnöje med Socialdemokraterna i Strömsund.

– Jag blev aktiv eftersom jag trodde att jag kunde förändra partiet inifrån, säger Eva Sjölander till ÖP, och fortsätter:

– Men jag kunde inte förändra något. Det fanns exempelvis ingen självkritik efter att de förlorade förra valet.

 

Publicerat