Samhällsinformation

Bangladeshiska bärplockare får hjälp av Röda Korset

När människor är i nöd, visar Region Södra Norrlands rödakorskretsar och mötesplats Kupor att Röda Korset ställer upp för varandra.

Sedan slutet av augusti genomför Svenska Röda Korset hjälpinsatser i Bräcke kommun för att hjälpa de bärplockare från Bangladesh som lever under undermåliga förhållanden. Med 138 personer inneboende i fyra hus, med i vissa fall endast en toalett per hus, dålig uppvärmning och kallt vatten, blev situationen till slut ohållbar.

Med det bidrag av kläder, skor och lakan som nu har skickats till Bräckes Kupa för vidare utdelning till de nödställda, är de mest akuta behoven i det närmaste täckta och bärplockarna behöver inte längre frysa.
De akuta hjälpinstanserna för bangladeshiska bärplockarna i Bräcke har fått fortsatt stöd av flera av Röda Korsets Kupor i Västernorrland, från Kvissleby i söder till Örnsköldsvik i norr och flera Kupor är villiga att bidra om ytterligare behov skulle uppstå.

– Att se bangladeshiernas glädje över att få varma kläder att sätta på sig värmer i det höstrusk som är på ingång i Jämtland. Det känns bra att agera och inte sitta stilla och tigandes titta på. Det är ju det här som Röda Korset är till för

– Att minska mänskligt lidande och att hjälpa människor i nöd, säger Ylva de Val Olson.

Publicerat