Modo Hockey

Modo postitiv till Europaliga

Till en början var Modo tveksamma om de skulle gå med i en europaliga eller ej. Men nu har Modo bestämt sig för att vara med, om den blir av.

– Vi ska spela på högsta möjliga nivå. Om det visar sig att det blir en europaliga i framtiden ska vi göra allt för att få vara med i den. De (utredningsbolaget HUB Europa AB) vet att vi vill vara med om det blir av, det har vi varit tydliga med, säger Ericsson till Örnsköldsviks Allehanda.

Ett eventuellt inträda i en europaliga skulle få stora konsekvenser för Modo Hockey.

– I det här skedet är det bara en gissning, men om vi går med i en europaliga kan man anta att vi skulle fyr- eller femdubbla omsättningen sett över en längre period. Det blir en helt annan nivå på allting.

Har ni kapacitet för att klara en sådan omställning?

– Tanken är att större sponsorer ska föra in pengar som ligger till grund för ligan, ungefär som det är i NHL. Vad jag förstår är också intresset för en internationell hockeyliga stort ute i Europa.

Timrå är dock fortfarande tveksamma till europaligan.

– Vi vill vänta och se vad utredningen kommer fram till innan vi tar ställning, säger Timrås ordförande Christer Ericson till Örnsköldsviks Allehanda. Vi i styrelsen kan inte sitta och bestämma någonting som baseras på gissningar. Det måste finnas en ekonomisk beräkning i grunden.

Ni är inte rädda för att bli stående på perrongen om tåget går?

– Jag förutsätter att de starkaste lagen ska få vara med. Om det visar sig att vi inte är det i framtiden är det en annan femma.


Publicerat