Modo Hockey

Modo vann genrepet mot Luleå

Modo spelade på söndagseftermiddagen mot Luleå. Detta var lagets sista match innan bortamatchen mot Brynäs på torsdag när elitserien drar igång.

Matchen startade i ett väldigt bra tempo. Modo ville verkligen visa hemmafansen att man blir ett lag att räkna med denna säsong. Dock var det Luleå som tog ledningen genom Thomas Raffl, målet kom i powerplay. Modo kvitterade per omgående till genom Nicklas Danielsson, snyggt framspelad av Niklas Sundström. Efter 11.08 satte Niko Dimitrakos 2-1, serverad av Byron Ritchie.

I andra perioden utökade Per-Åge Skröder ledningen till 3-1. Luleå hade inte mycket att säga till om i andra perioden, trots tre lägen i numerärt överläge kom man knappt in i Modos zon.

Halvvägs in i den sista perioden punkterade Per-Åge Skröder matchen genom att göra 4-1. Dock fick Luleå göra ett tröstmål med ungefär en och en halv minut kvar av matchen, detta i spel fem mot tre.

Bäst i hemmalaget var Nicklas Danielsson, Charlie Cook och Tuomas Tarkki.