Du är här

2010-09-14 - Musik
Hoppets Stjärnas biståndschef Lennart Eriksson hoppas på en givmild publik. Foto: Pressbild

Gratiskonsert för Haitis offer

På fredag, med start klockan 19, tar den rikskände sångaren Nils Börge Gårgh ton hos Pingstkyrkan i Överhörnäs.
Under konserten går all kollekt till Hoppets Stjärnas arbete för Haiti.

Nils Börge Gårdh har varit sångare i över 40 år och dessutom har han under årens lopp värvat tusentals faddrar till Hoppets Stjärnas verksamhet. Nu återupptas samarbetet där Nils Börge erbjuder gratiskonserter till Sveriges alla kyrkor till förmån för jordbävningsdrabbade Haiti.

- Jag kände att jag så hemskt gärna ville göra något för Haiti och ser att det finns flera sätt att hjälpa landet, säger han. Det är lätt att vardagen tar över och att nya problem visualiseras för oss men vi får inte glömma att det kommer att ta kanske 10 år innan Haiti är återuppbyggt.


Nils Börge informerar också om hur man långsiktigt kan bidra till att bygga upp landets infrastruktur, skolor och barnhem. Det finns även möjlighet att teckna sig som långsiktig bidragsgivare.
- Behoven på Haiti är oändliga och ju mer kunskap vi får om situationen där, desto mer känner vi att vi vill mobilisera alla resurser vi kan för att hjälpa till. Det är nu en stor glädje att åter samarbeta med Nils Börge Gårdh i detta sammanhang, säger Lennart Eriksson, biståndschef på Hoppets Stjärna.
Dela med dig av denna artikel på: