Mat & dryck

Tacopaj

Fyra portioner

Ingredienser:

Pajskal: 2,5dl grahamsmjöl, 2,5 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk bakpulver 50 g smält margarin, 1,5dl mjölk.

Fyllning: 500 g blandfärs, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 påse tacomix, 1,5 dl vatten, lite grädde.

Uppe på toppen: 4 tomater, 2 dl créme fraiche, 5 msk majonnäs, 2,5dl riven ost, salt och peppar.

Gör så här: Blanda ihop ingredienser till skalet till en smidig deg, låt vila i kylen ca 30 minuter. Kavla tunt och lägg den kavlade degen i en smord pajform. Grädda i 200 grader i cirka 15 min. Fräs lök och köttfärs gyllenbrunt, blanda ner övriga ingredienser och låt puttra klart på låg värme. Blanda crème fraiche, ost, majonnäs och kryddor i en skål.

Fyll skalet med färsröran, fyll upp med crème fraiche röran och toppa med skivade tomater. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter på 225 grader.


Publicerat