Mat & dryck

Ungkarlsmat

Fyra stora portioner
800 gram köttfärs (oxfärs), 1 röd paprika, 1 gul lök, 5 champinjoner.

Krydda efter smak med: Svartpeppar, barbecue krydda, vitlökspeppar, sweet& sour-sås (eller annan smak efter tycke), thai chilli-sås, cirka 1 liter okokt pasta (valfri sort), koka enligt anvisningar på förpackningen.

Gör så här: Sätt på vatten till pastan, för att få lite go smak på pastan lägg i en hönsbuljongtärning i vattnet. Bryn köttfärsen. Hacka paprikan, löken o skiva svampen o häll i dem i stekpannan med köttfärsen. Krydda efter smak. Häll i pastan när vattnet kokar.  När pastan är nästan klar så häll i såsen i köttfärsen och rör om och i med lite thai chili-sås. Servera och njut med ketchup till.

Publicerat