Mat & dryck

Räkpaj

4 portioner
Pajdeg : 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 3 msk kallt vatten

Fyllning: Ca 200 g skalade räkor, 100 g champinjoner, skivade 2 dl grovriven ost, 3 dl mjölk, 3 ägg, salt, peppar, finhackad dill.

Gör så här: Arbeta raskt ihop pajdegen och låt den stå kallt ungefär en timme. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, 25 cm i diameter. Tryck fast en dubbelvikt remsa aluminiumfolie mot degkanten på formens insida, så att degen inte glider ner under gräddningen.

Grädda i 200° i 10-15 min. Låt pajskalet svalna innan det fylls. Lägg de väl avrunna räkorna och de skivade champinjonerna i formen. Vispa ihop mjölk, ägg, salt, peppar och dill och häll blandningen i formen. Grädda räkpajen i 175-200° i cirka 30-40 minuter.
Publicerat