Mat & dryck

Fyllda paprikor

Fyra portioner

Ingredienser: 4 stora paprikor. Fyllning: 1 msk margarin eller smör, 1 finhackad gul lök, 1 1/4 dl långkornigt ris, 2 1/2 dl vatten, 1 burk tonfisk, salt och svartpeppar, 1/2 dl finklippt persilja, 1 msk kapris

Sås: 1 gul lök, 1 msk margarin, 1 burk krossade tomater, 1/2 tsk salt, svartpeppar, 1 krossad vitlöksklyfta, 1/2 tsk stött basilika, 1/2 tsk stött oregano, 1 smulat lagerblad, 1 buljongtärning.

Gör så här: Dela och kärna ur paprikorna. Fräs löken mjuk i matfettet. Tillsätt riset och späd med vatten. Koka under tätslutande lock enligt anvisningar för riset. Blanda i tonfisken delad i små bitar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Tillsätt persilja och kapris. Häll riset i paprikorna. Hacka löken till såsen och fräs i matfettet i en låg serveringsgryta. Tillsätt tomater, kryddor och buljongtärning. Låt såsen koka en stund. Ställ de fyllda paprikorna i såsen och låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 20 minuter eller tills paprikorna mjuknat.  Det går också bra att grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Strö gärna lite riven ost över paprikorna mot slutet av gräddningstiden.
Publicerat