Mat & dryck

Asiatisk wok med kokosmjölk

Fyra portioner

Ingredienser: 1 huvud pak choy eller mangold, 1/2 purjolök, 1 broccolihuvud, 1/4 vitkålshuvud, 1 dl cashewnötter, ca 20 vattenkastanjer, 4 kycklingfiléer, 2 skalade vitlöksklyftor, 1 burk kokosmjölk, 1 msk currypasta, 1/2 msk chilipasta, 1/2 msk korianderpasta, 3 msk sesamolja, salt och peppar, 1/4 citrongräs.

Sås: 250 g lätt cremè fraiche, 1 msk finhackad koriander, 1 msk flytande honung, 1/2 msk chilipasta.

Gör så här: Börja med att skära ner vitkålen så tunt som möjligt. Dela purjolöken på längden i fyra delar och strimla den. Sätt på wokpannan. Dela broccolin i små buketter, skala av det yttersta skalet på stjälken och skiva ner den i tunna bitar. Häll sesamoljan i den heta wokpannan, skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dessa gyllenbruna. Lägg vitkålen, purjolöken, broccolistjälkarna och den krossade vitlöken. Bulta citrongräset med handtaget på en kniv innan du lägger ner det i pannan.
När grönsakerna stekt några minuter, lägg ner broccolibuketterna, de halverade vattenkastanjerna, cashewnötterna och till sist pak choyen eller mangolden som du också skurit i bitar. Häll på kokosmjölken och blanda ner curry-, chili- och korianderpastan, smaka av med salt och peppar.
Låt woken stå och koka ihop ett par minuter, servera den med ris och den kalla såsen.
Publicerat