Mat & dryck

Pasta med renskav och svamp

Fyra portioner
Ingredienser: 1 paket fryst renskav, 240 g, 200 g champinjoner, 1 lök. 1 vitlöksklyfta, 1 tsk timjan, 1 tsk rosmarin, 3 dl matlagningsgrädde, pasta, riven västerbotten (eller annan ost), 2+1 msk olja, salt och peppar.

Gör så här: Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöksklyftan fint. Rensa svampen och skär i kvartar. Sätt igång pastakoket. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna eller gryta och stek renskavet. Tina inte skavet först. Fiska upp skavet och lägg på ett fat. Lägg i svampen och stek utan matfett tills den börjar vätska sig. När svampen kokat nästan torr lägger du i sista matskeden olja, lök, vitlök, timjan och rosmarin. Stek ett par minuter på låg värme. Öka värmen och häll i grädden. Rör om och koka ett par minuter. Häll tillbaka renskavet och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven västerbotten.

Publicerat