Mat & dryck

Fiskgryta med citron och gräslök

Fyra portioner

Ingredienser: 400 g torskfilé, 1 1/2 dl lätt crème fraiche, 1/2 citron, skal och saft, 1 fiskbuljongtärning, 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 2 tomater, 2 msk hackad gräslök.

Paprikaris: 4 portioner ris, 2 gula paprikor

Gör så här: Koka riset. Kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner dem i det färdigkokta riset. Skär fisken i bitar. Häll crème fraiche, saft och skal från citronen samt buljongtärningen i en gryta. Koka under lock upp. Lägg i fisken. Salta och peppra. Koka på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 5-10 min. Klyfta tomaterna och lägg dem i grytan. Strö över gräslök. Koka upp. Servera fiskgrytan med riset och bröd.
Publicerat