Mat & dryck

Krydd- och honungsmarinerade kycklingspett med sesamfrön

Fyra portioner
Ingredienser: 8 kycklingfiléer, 8 träspett, salt och peppar, 2 1/2 dl soja, 1 msk sesamolja, ca 1 dl apelsin- och limesaft, skalet från en 1/2 apelsin, skalet från 1 lime, 3 dl honung, 1/2 spansk peppar eller 1/2 msk chilipulver, 1 vitlöksklyfta, 1 citrongräs (kan uteslutas), 1 kanelstång, 1/2 msk fänkålsfrö, 1/2 msk hel anis, 1 msk maizena utrört i lite vatten, 1/2 dl sesamfrön.

Gör så här: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Trä upp de stekta kycklingbitarna på spetten. Dela pepparen, tag ut kärnhuset och skär bort de vita skiljeväggarna. Finhacka pepparen. Skär bort det torra på citrongräset och krossa resten med baksidan av en kniv. Skiva vitlöksklyftan. Koka upp ingredienserna i en kastrull och red sedan av marinaden med maizenan utrörd i lite vatten. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Rulla kycklingspetten i marinaden och lägg upp på ett fat. Strö över de rostade sesamfröna.
Publicerat