Hoppa till huvudinnehåll
Ekonomi

Tjäna pengar på 50-öringens sorti

Om du tänker dig för noga när du handlar kan du på ett enkelt sätt spara pengar på att 50-öringen försvinner. Webben 7 har ett par tips till dig som vill spara några slantar.

Det som kostar 1 öre till 49 öre avrundas nedåt medan det som kostar mellan 50 och 99 öre kommer att avrundas uppåt. Med lite tricksande kan du spara och tjäna pengar på att 50-öringen tas bort. Detta är något du kan tänka på när du köper till exempel lösviktsgodis. Om du väger ditt godis och räknar ut att ditt godis kommer att kosta 13,50 kronor, då avrundas detta uppåt till 14 kronor. Om du istället tar bort en enda godisbit så kommer din godispåse endast att kosta 13 kronor, om den inte väger allt för lite. Så med andra ord, om du har köpt godis för 13,50 kronor kan du lägga till godis för 99 öre utan att behöva betala mer.

Ett annat tips äatt tjäna på 50-öringens sorti är att panta en burk i taget. Idén är att du ska stoppa en tomburk i pantautomaten, trycka ut ett kvitto och gå med det till kassan. Där avrundas 50 öre till 1 krona. Kanske inte är världens mest uppskattade spartips. Men kanske värt ett försök. Åtminstone om du är lite yngre.

Även om inte 50-öringen kan användas som betalningsmedel från 1 oktober går det att växla in den på banken till och med 31 mars 2011.


Publicerat