Musik

Ethno on the road

Indien, Turkiet, Frankrike, England och Sverige representeras i en ung folkmusikorkester som gästar Thuleteatern nu på onsdag, 13 oktober.

Varje år arrangerar Rikskonserter ett internationellt Ethnoläger som samlar unga folkmusiker från hela världen. Nu har de främsta musikerna samlats till en riksomfattande turné som präglas av energi, kunnande och spelglädje.

Från Indien kommer Charu Hariharan, kvinnlig slagverkare vilket är mycket ovanligt i hennes hemland. Baris Yavuz är från Turkiet och spelar både cello och den turkiska lutan baglama. England representeras av Dave Gray på dragspel och från Frankrike kommer Cassandre Balosso-Bardin, en fenomenal musiker som hanterar både flöjter och säckpipa.

Sverige deltar med Lovisa Risinger, ung dalaspelman på fiol och Arvid Rask-Möller, stockholmare som spelar mandola och gitarr. Dessutom ledarna Nina Anderberg, fiol, och Peter Rousu, gitarr.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Folkmusikförening, och som vanligt på deras arrangemang är det fri entré för barn och studerande.

Även Parkskolans får besök av orkestern som spelar i cafeterian klockan 12 samma dag. Onsdag 13 oktober.

 

 

 


Publicerat