Musik

Henrik sjunger Elvis

Övik Big Band kompar Henrik Åberg på Brux nästa lördag 16 oktober.

Han skulle varit 75 år nu men blev inte mer än 42. Hans musik lär dock aldrig dö och nu på lördag blir det Elvis för hela slanten på Brux när Övik Big Band bjuder in Henrik Åberg.

Henrik Åberg var bara ett år när Elvis Presley dog, sommaren 1977. 18 år senare, hösten 1995, stod en den unge Härnösandsgrabben på scen i talangtävlingen ”Sikta mot Stjärnorna” och sjöng ”Blue Hawaii” och ”Love me Tender”.

Det har gått 15 år sedan dess men fortfarande kretsar mycket kring Elvis för Henrik Åberg.

– Han var en otroligt spännande artist och han täcker så många genrer, rock’n’roll, ballader, country, gospel och musik som passar storband. Det var hans mångsidighet som gjorde att han hade en så bred repertoar och fortfarande är efterfrågan för hans musik stor, både bland arrangörer och publik, säger Henrik, som har samarbetat med Övik Big Band förr.

– Vi övar lite var för sig inför konserten. Jag kan det mesta som Elvis spelat in och ÖBB är väldigt rutinerade. Det är kul att jobba med storband men tyvärr finns det inte så många kvar i Sverige.

Givetvis bjuds det på många av Elvis mest kända låtar men ÖBB och Henrik tänker även blanda in låtar som man kanske inte hört så mycket.

– Vi siktar på att få ihop ett så bra program som möjligt, lovar Elvistolkaren.

Publicerat